Børn- og ungetræning

Formål

Formålet med børne- og ungdomsarbejdet i Hvidovre Cykle Klub er at skabe et træningsmiljø præget af tryghed, leg, gode sociale relationer og lyst til idræt som platform for både bredde- og konkurrencecykling for piger og drenge i alderen 9-16 år.

 

Træning

Træningen tager udgangspunkt i den enkelte rytters alder, udvikling og ambitioner, og der arbejdes således ud fra konceptet omkring alder- og styrkerelateret træning. Et grundlæggende element i aktiviteterne er opbygning af sociale relationer mellem de enkelte ryttere, både indenfor egen aldersgruppe, men også på tværs af aldersgrupper. Træningen for de yngste ryttere er primært fokuseret på teknik, leg og løbsparathed. For de lidt ældre ryttere trænes der løbsteknik, sprint og udholdenhed og for de ældste ryttere primært udholdenhed og intervaltræning.

Om sommeren (marts - oktober) trænes der hver tirsdag og torsdag kl 17.15 til 19.00. Nogle af de ældre ryttere slutter senere end kl 19.00, da de har længere træningsture. Der køres på racercykel.

Om vinteren (oktober – marts) trænes der hver tirsdag 17.15 til 19.00 og lørdag 09.30-1200. Der køres på mountainbike eller cross-cykel. Der kan også trænes på Zwift i klubbens lokaler (alle børn kan få en gratis konto hos Zwift). Nogle ryttere træner også på vinterracer og med banecykling i vinterperioden. Der køres små interne løb med handicap til lørdagstræningen som tæller med i HCK Efterårscuppen og vintersæsonen afsluttes med en vinterfinale.

For børn på 10 år eller derunder, er der en forventning om at forældre cykler med indtil anden aftale laves med trænerne.

 

Løb og klubture

Ungdomsafdelingens ryttere deltager i landevejsløb i hele landet i løbet af sæsonen. Landevejsløbene kan ses på Danmarks Cykle Unions hjemmeside https://www.cyklingdanmark.dk/tilmelding/.

Jo ældre rytterne er, jo flere løb deltager de normalt i.

Der arrangeres som udgangspunkt klubture med overnatning til et antal løb i løbet af sæsonen:

 • Tre dage i Nord (Hjørring, Thy, Aalborg)
 • Tour de Himmelfart (Odder)
 • Pinsecup (Horsens, Herning, Randers)
 • Randers Bike Week
 • Tønder/Sønderborg

Hvidovre Cykle Klub yder et mindre tilskud til ungdomsryttere der deltager i klubture med overnatning.

 

Foreningskultur

Ungdomsafdelingen er drevet af frivillige kræfter, hvilket betyder at det forventes at man som forælder giver en hånd med når der er behov for det. Der er mange forskellige opgaver, så man behøver ikke at være professionel cykelrytter for at have noget at bidrage med. Vi har en lukket gruppe for forældre på Facebook hvor vi koordinerer aktiviteterne. De opgaver der bl.a. skal hjælpes til med er:

 • Træning
 • Hjælp til HCK løb (flagposter/vejvisere, boder, praktiske gøremål)
 • Planlægning og koordination af klubture og andre aktiviteter
 • Kørsel til løb
 • Madlavning til træningsaftener (ca en gang om måneden i vintersæsonen)
 • Materialeansvarlig / cykelmekanikere
 • Temaaftener

Udstyr og tøj

Ungdomsafdelingen har et antal racercykler og mountainbikes som man kan leje for hhv. en sommer- eller vintersæson. Cyklerne lejes ud efter først-til-mølle princippet til en rimelig pris. Det er den enkelte lejer der har ansvaret for vedligeholdelse, skift af sliddele og forsikring i lejeperioden.

Rytterne kan købe HCK klubtøj med rabat. Der opfordres til at køre i HCK tøj til træning og løb. Se mere på https://hvidovrecykleklub.dk/cms/ShopOverview.aspx

 

Vel mødt til cykling i Hvidovre Cykle Klub.Esben og Lars er cheftrænere for børn og unge

 

Et billede, der indeholder arbejdstøjAutomatisk genereret beskrivelse

 

Et billede, der indeholder person, udendørs, kvinde, græsAutomatisk genereret beskrivelse For flere praktiske oplysninger kan du kontakte Trine Gregersen på mobil  31230888
Hold i dag

Instagram