ÅRET DER GIK 2016

skrevet af Carsten Machholdt

Endnu et år er gået i Hvidovre Cykle Klub. Året har budt på mange aktiviteter og oplevelser. Mange nye medlemmer er kommet til. Ambitionerne for klubben har været store.

Uden medlemmernes gode humør, sammenhold og engagement i klubben, ville Hvidovre Cykle Klub ikke være den klub den er i dag. En klub med liv, masser af oplevelser og træningstilbud kun få klubber kan matche. Hvidovre Cykle Klub er den klub den er, på grund af alle os medlemmer. 

Jeg har prøvet at samle nogle af årets øjeblikke i billeder og en lille fortælling.  

JANUAR – MODELFOTO PÅ BJERGET

Mens resten af klubben træner hårdt på Avedøre Holme, kører Casper og Peter crossløb på bjerget i Albertslund. Peter har gennem sæsonen 2015 kørt masser af point ind på landevejen, men cykelcross er alligevel noget andet.

Mange af klubbens ryttere har fået øjnene op for cykelcross. Og cross kommer vi til at se mere til i sæsonen 2016.

FEBRUAR – SPINNING PÅ TOMAHAWK

Klubbens generalforsamling ligger altid i februar. Vanen tro talte vi om hvor vigtigt det er for klubben at alle bakker op om opgaverne i forbindelse med klubbens årlige cykelløb. Et andet emne der fyldte meget på årets generalforsamling var en kommende ungdomsafdeling. Der var stor enighed om at dette arbejde skulle vi i gang med. Det skulle ikke strande som året før. Men alle var klar over, at det var en stor opgave og hvem skulle påtage sig dette arbejde? Mere om det senere. 

Februar er også måneden hvor flere af klubbens ryttere er ved at være godt mættet af vinterens landevejstræning på Avedøre Holme. Så da Martina inviterede til spinning og power træning på Tomahawk cykler var der stor opbakning. Da klubbens hårde piger og drenge havde gennemført den første test var der ikke kræfter til resten af sessionens træning. Selv Martinas engagement og tilråb kunne ikke få kræfterne frem i de ellers stærke ben hos klubbens ryttere. 

STODDER CUP

MARTS

5 søndage gennem vinteren køres der cykelløbstræning på rundstrækningen ved Ada-bakken. Deltagelse i Stodder Cuppen er blev en tradition for en række af klubbens ryttere. Er man til cykelløb er alle velkommen og Stodder Cuppen er god træning forud for sommerens mål og udfordringer. Anders Bjerremand fik gennem alle afdelingerne fine resultater. Anders’ flotte kørsel og præstation sikrede ham den samlede sejer i de 5 afdelinger. 

Anders’ og klubbens vintertræning var med garanti med til at sikre ham “Stodder” titlen.

APRIL – HEINO CUPPEN

Når den ene cup slutter, kaster Hvidovre Cykle Klubs medlemmer sig bare over den næste. Vanen tro deltager en række af klubbens rytter i Heino Cuppen. Heino Cuppen er 5 afdelinger med cykelløb på alle niveauer. Flere af klubbens ryttere fra både motionsafdelingen og licensafdelingen deltager i løbets forskellige klasser. 

Første afdeling er en kort prolog, og som det ses hjælper man gerne hinanden. 

Kåre har trænet hårdt og målrettet gennem vinteren. Kåre har tidligere kørt enkeltstarter med løse trøjer og en hjelm der angiveligt har taget 2 km/t af topfarten. Men som det ses på billedet, har Kåre taget nogle af nutidens teknologier i brug. Aerohjelm og stram speedsuite skal sammen med de mange kræfter sikre en god tid. Skønt at se der bliver kræset om de små detaljer. 

Resultaterne fra første afdeling ændrede sig løbende de kommende dage, så hvem der egentlig vandt og hvilken placering rytterne havde fået ved kun få. Men det slår ikke en HCK rytter ud af kurs. Man kæmper bare videre. 

DEN LYSERØDE TRØJE

Christopher har som Kåre og mange andre trænet hårdt gennem vinteren og foråret. Christopher kunne på grund af sin høje alder kører i en lavere klasse end foregående år. Og hurtigt viste han sin styrke. I en af afdelingerne køre Christopher det meste af løbet i front alene. Dog nåede feltet at hente ham få kilometer inden mål. Christopher mistede vigtige point. Men samlet set kunne Christopher efter 4. afdeling kører sig i lyserødt. Dermed skulle han i sidste løb forsvarer den lyserøde trøje. Christopher var stærk, men ikke stærk nok til at liste den samlede første plads i A klassen fra en ABC rytter. Ærgerligt at skulle afleverer trøjen efter sidste løb. Øv.

MAJ – FØRSTE TRÆNING I UNGDOMSAFDELINGEN

På generalforsamling i 2015 blev der talt om at starte en ungdomsafdeling op. På generalforsamlingen i 2016 blev der talt mere om, at starte en ungdomsafdeling op. Historien kunne have fortsat “…på generalforsamlingen i 2017 blev der igen talt meget om, at starte ungdomsafdeling op”. Men sådan endte historien heldigvis ikke.

Årets måske største og bedste begivenhed er, at det lykkes at starte en ungdomsafdeling op. 4 drenge var klar til at melde sig ind fra start og alle i samme alder. Magnus, Daniel, Mads og Caleb. Til første træning i maj var Mads og Caleb klar og de to andre stødte hurtigt til. Fra start har tanken bag ungdomsafdelingen været, at de unge skulle trænes til deltagelse i cykelløb.

Allerede inden sommerferien skulle drengene deltage i deres første cykelløb. Magnus og Mads fik dispensation til at kører i U13 selv om de begge var 13, da ingen af dem havde kørt cykelløb før. Allerede ved første løb blev der kørt point ind til klubben. Det var tydeligt at alle drengene havde potientiale til at kører point hjem. Men hvad der ventede var alligevel mere end jeg og Flemming havde regnet med. Til klubbens eget gadeløb, lå drengene rigtig flot placeret under hele løbet. Til tider så det ud som om vi ville få flere ryttere på podiet. Igen blev der kørt point ind. I alle de løb vi har kørt til med drengene har de kørt point ind. Magnus røg over grænsen for point og blev tvangsoprykket. Caleb fulgte med da de sammen skulle kører SM i parløb. Nu skulle de kører i U15. Caleb sluttede sæsonen af som 12 årig i U15 med en 19 plads og kom ind med hovedfeltet. Helt vildt – der er krummer i de drenge. Samlet set har de 4 drenge kørt 26 point ind i 5 løb. 

Flere drenge er kommet til siden og klubbens ungdomsdrenge tæller i dag 9 fantastiske drenge. Drenge der altid er parat til træning. Aldrig har de været sure på hinanden. Aldrig er der blevet vrisset eller været sure miner. Disse drenge er bare fantastiske og det har været en sjov og stor oplevelse at følge dem.

Æren for det hele er Flemming Hansens. Han talte varmt for en ungdomsafdeling på generalforsamlingen. Han lod det ikke kun blive ved snak, men førte det ud i livet. Flemming er med sit store arbejde og engagement i drengene med til at sikre klubbens fremtid.

JUNI – HCK INDTAGER HYLTEBRUK I SMÅLAND

Fredag til søndag lagde Gorm igen sommerhus til klubbens tur til Sverige. Sommerhuset ligger i den mest fantastiske natur og med de svenske køer som nærmeste nysgerrige genboer. 7 ryttere havde valgt at deltage. Sovepladser blev uddelt og solen nydt på græsplæne. Og allerede første dag blev de svenske veje prøvet af. John stod for maden under opholdet. Et godt valg som ingen fortrød. John er en fremragende kok. 

Efter aftensmaden drog vi kl. 22.00 afsted på gåben til en lysning, nogle km fra huset. Her skulle der efter Gorms oplysning være mulighed for at se det stor dyr ”elgen” græsse. Om det er en tilfældighed eller vores larmende adfærd på vej til lysningen, skal være udsagt, men heller ikke denne weekend lykkedes det os at se dyret.

Lørdag stod den på 140 km. Området består af rigtig gode veje. De er udformet som et vaskebræt, så det går op og ned, det meste af tiden. Fantastisk at kører forbi de mange søer og små hyggelige landsbyer. Gorm sørgede løbene for fortællinger om stederne der blev kørt forbi. Dejligt var det også at opleve hvordan de svenske billister tager hensyn til os cykellister.

Johnny og Christel gav opvisning i, hvordan man ikke skal pakke et telt sammen, mens vi andre bare nød synet. John tryllede igen i køkkenet og vi spiste dejligt aftensmad i haven, efter en sidste larmende tur ned til engen, for at hilsen på elgen, krøb alle til køjs godt trætte og fulde af nye indtryk. Det havde været en super dag i dejlige omgivelser og selskab.

Søndag var det tidligt op, pakke sammen, lidt at spise og så gik turen ned til Hallandsåsen, hvor vi skulle mødes med 20 klubkammerater, for at udforske dette super område. Det var en super afslutning på en helt igennem super weekend.

JULI – LA MARMOTTE 

Klubbens trøjer vises ikke kun frem i Danmark. Også i udlandet støder man på de røde trøjer og klubbens hurtige ryttere. Hvert år deltager en del af klubbens medlemmer i endagsløbet La Marmotte i Frankrig. 174 km og 4 klassiske stigninger skal rytterne over. HCK spiser Glandon, til morgenmad. Telegraphe og Galibier til frokost og slutligt mættes kroppen med Alpe d’Huez til aften. 

At Anders Bjerremand ville kører en fantastisk tid var ingen i tvivl om. Lige over 7 timer kørte Anders de 4 bjerge på. Men at Lars Søndergaard Guldbæk fra motionsafdelingen ville kører den i ca. 7:09 tro jeg de færreste havde gættet på. Lars er en stærk rytter og træner hårdt, så måske er det slet ikke så mærkeligt, at Lars endte med denne flotte placering. 

Lars’ flotte resultat udløst pokalen “Årets præstation”

AUGUST – NYBOLIG GADELØB 2016

Mange måneders arbejde skal stå prøven. I august holder klubbens DCU gadecykelløb. Løbet har tidligere været for både licens og motionsrytter. Som noget nyt har vi i år alle ungdoms licensklasserne med. Et motionsløb kun for kvinder og et for herre blev det også til. Dette løb er klubbens største udfordring og opgave på året. Igen viser Hvidovre Cykle Klub sig at være noget særligt. Når vi rykker sammen og alle hjælper til, kan vi præstere hvad andre klubber ikke tør drømme om. Vores gadeløb slår rekord og er det gadeløb med flest tilmeldte gennem sæsonen 2016. Vi får stor ros fra licensrytter. Stor ros for at lave et selvstændigt kvindemotionsløb og stor ros fra tilskuerne. Vores gadeløb bliver i cykelkredse nævnt som en succesrigt løb. Det skyldes ikke enkeltpersoner, men alle os medlemmer der viser hvad vi magter.

De tre Mørkøv brødre kommer også og kører løbet. Vores ungdomsrytter har lige tid til et fotoshoot med Michael Mørkøv inden de må videre. Vores kvindelige motionsryttere lægger sig stærkt i front i motionsløbet for kvinder. Vi har flere ryttere på podiet. Alt i alt en dag vi alle sammen kan være stolte af. 

Nye udfordringer venter os i 2017, hvor klubben både kaster sig ud i et landevejsløb og et gadeløb. Der bliver brug for alle kræfter også i 2017. Sammen ved vi, vi kan.  

SEPTEMBER – TID TIL STORE IS

Mens licensrytterne forsøger at kører de sidste point i hus, nyder man i motionsafdelingen at sæsonen er ved at være slut. Vanen tro besøges ishuset på Amager hen mod slutningen af måneden. Tiden med hård træning og afstand til for mange søde sager glemmes for en dag. Efter signede står Brian Steinmetz for indtagelse af isen med flest kugler. 8 kugler med softice og flødebolle på toppen. Efter indtagelse af isen nævner flere ryttere at de for første gang kunne følge med Brian. 

OKTOBER – CROSSTRÆNING I HVIDOVRE CYKLE KLUB

Endnu en af årets helt store begivenheder er, at klubben nu har fast crosstræning gennem vintersæsonen. Igen er det store og gode kræfter der står for dette nye tiltag i klubben. For mange ryttere er cykelcross et godt alternativ til landevejstræningen. Cykelcross styrker rytterens teknik og giver nye oplevelser i den kolde tid. 

Aldrig tidligere har klubben kunnet tilbyde medlemmerne så mange træningsmuligheder som i 2016. Igennem sommeren er der træning på landevejen 6 ud af ugens 7 dage. Og i vinterperioden tilbydes der både landevejs-, mountainbikes og crosstræning. 

Især klubbens kvindelige ryttere mestre det ujævne underlag. I oktober kører Martina Lerche en flot 2 plads hjem i cross til løbet Gribben i Hillerød. Det er ikke kun i cross at klubbens kvindelige ryttere får flotte placeringer. I mountainbike får Tabita Hansen en 3 plads på en trækning over 75 km.

NOVEMBER – KLUBFEST

Vanen tro slutter Hvidovre Cykle Klub sæsonen af med klubfest i november. Ca. 70 medlemmer og familie fra ungdoms, motions- og licensafdelingen havde valgt at tilmelde sig årets fest. Festen blev for andet år i træk holdt på restaurant Promenaden på Frederiksberg. Lokalet var fyldt og ved bordene oplevede man masser af hygge, grin og røverhistorier fra året.  Ved klubfesten uddelte klubben ved Jørgen og Søren de mange pokaler. Stort tillykke til Anders Bjerremand som for tredie år i træk løb med pokalen “Årets klubmester”. For første gang skulle klubben uddele klubbens nyeste pokal “Årets ungdomsrytter”. Pokalen tilfaldt meget fortjent Caleb Lind, som dermed som den første sætter sit navn på pokalen.

Peter Buhl kunne sidste år dårligt bærer alle medaljerne og pokalerne hjem. I år bar han mest på rødvin til sine bordherre og damer. 

En anden meget eftertragtet pokal er “Årets mest uheldige rytter”. Flere rytter inklusiv mig selv havde gjort alt for at nappe denne pokal. To styrt på samme side og et brækket skulderblad var ikke nok. Rasmus forsøgte sig også med styrt genem sæsonen. Særligt husker man det der efterfølgende fik ham til at ligne en dansk udgave af Hitler. Men slutteligt var det Jørgen der løb med sejren. Alene den overbevisende måde Jørgen påkørte en trailer på, på Mallorca var udslagsgivende for sejren.   

DECEMBER – UCI GRAN FONDO WORLD SERIES  I DUBAI

To af klubben stærke og garvede ryttere stillede til start i UCI World Series Grand Fondo Dubai. Parret Rikke Cedervall Laursen og Flemming Fisker Jensen kørte super flotte placeringer ind. Flemming kører sig til en 5 plads i sin aldersgruppe. Flemming stopper uret ved 2:14:38.

Men det flotteste resultat står Rikke for. Rikke kører sig i suveræn stil til en første plads, med 1:15 minut ned til 2 pladsen. En super flot præstation og Rikke får noteret tiden 2:31:45. 

Dermed kvalificerer både Rikke og Flemming sig til Master VM i Frankrig 2017. I er fantastiske og de regnbuet trøjer vil helt sikkert klæde jer. 

TAK FOR ÅRET 2016

GODT NYTÅR

 

Share This
X
X