Det var ikke med den gode vilje at benene skulle smækkes ud af sengen kl. 8, når jeg så ud af vinduet med grå skyer og på YR vejr-APP, stod den på regn hele dagen …., samtidig sad der noget rester af ømhed og stivhed i de gamle stænger efter CC Hillerøds løb (84 km) omkring Annisse og Arresø. Om aftenen havde jeg chattet med Bjerremand for at lykønske ham med den flotte 5. plads i B-klassen. Spurgte ham hvad hans mål var for løbet søndag. Han mente at han ville have et handicap i.f.t. andre ryttere med friske ben. Jeg havde i lidt kådhed sagt til Bjerremand, at det ville være fedt, hvis jeg kunne få point med hjem, efter en 18. plads lørdag. Nå men jeg fik da spist en god portion morgenfodder og gik i gang med at få pakket mit udstyr ned i en taske sammen med skiftetøj, når nu det ville regne. Jeg fik fundet indskrivningen i Tølløse en lille time inden løbet startede kl. 12.20. Der var god tid til at få foretaget indskrivning, få styr det sidste cykeludstyr og ud at trille en tur for at få gang i de småtrætte ben. Fladt i snak med et par H60 ryttere som også havde været til løb om lørdagen. De var heller ikke så vilde med at skulle køre race igen, men når starten er gået, så glemmer man det igen ….! kom til startområdet en 10 min før start og hilse på nr. 79 fra Amager, som klarede sig fint lørdag. Lidt efter kom Jan Ivan og Martin Weng også til startblokken. Kl 12:20 gik starten og der blev lagt godt fra land på det første 5-7 km af den 18 km lange rute, der skulle tilbagelægges 5 gange. Halvvejs på 1. omgang kom der et ryk af en halv snes ryttere, hvor jeg kom med i gruppen. Der var 4* TCA (Christiania), 2*Amager, 2*FBL, En Rokilde, en Sydkysten og en HCK’er. (Fik helt flashback fra vinterens træning med Bjerremand, da jeg havde kørt 1. omgang, og tænkte åh nej også 4 gange mere HJÆLP.) TCA’ere tog en del lange føringer og tillige gjorde FBL, men der kom ikke rigtig noget rulleskift op at køre, så vi sammen kunne samarbejde om at komme væk fra resterne af hovedfeltet …, 79 fra Amager lavede flere vilde ryk fra 4-5 position som varede en 100-150 m og vi andre skulle så lukke hulet. En TCA’er mente ikke at jeg bidrog så meget til at tage føringer på 2 min., hvortil jeg bare måtte sige at jeg gerne ville føre men at det nok var mere af 30 – 45 sek, varighed. Jeg forsøgte at italesætte overfor gruppen at vi fik et rulleskift til at fungere, men det varede ikke mere end 1,5 – 2 km, så gik det i smadder igen og individernes kamp startede på ny. Da vi nåede halvvejs igennem løbet, kunne jeg godt mærke at når vi ramte bakkerne (der var 2 seje i rap og en 4 km før mål), begyndte jeg at hænge i bremsen. Jeg lagde mig i front at gruppen og trillede ned igennem 3/4 op at bakkerne …, jeg kunne heldigvis hente dem igen på nedkørslerne. Tænkte at jeg ikke holdt hjem med gruppen, men bed tænderne sammen og kløede på …., da vi skulle ud på 5. og sidste omgang begyndte jeg at kunne mærke lidt lettelse i hovedet og tænkte at “Yes, nu er den der” …, men ak, da vi nåede de lede bakkerne med 10 km tilbage måtte jeg slippe ret hurtigt, trods en placering i front. Lidt efter røg også en TCA rytter. Jeg fik kontakt med TCA’en en 4 km senere og vi blev enige om at hjælpes ad med at komme i mål. Vi var sikre på at få point (Jubii). Den stakkels TCA rytter må desværre bande et par kilometer senere og havde defekt. Jeg kørte derfor de sidste 3-4 km alene til mål. Det blev til en 10. plads og 2 minutter efter førergruppen. Når 11 kom i mål 10:30 min efter mig. Der var 22 mand til start og 16 mand gennemførte. HCK fik endda 2 point i alt, i det Jan Ivan (D-klassens klubmester) kom i mål som nr. 13. Det er superflot kørt af ham efter at han ikke havde noget godt løb i CC Hillerød om lørdagen. Alt i alt har weekenden været lidt af en prøvelse for mig at skulle køre 2 løb i samme weekend. Det  var vildt at kunne sidde med i udbrud dagen efter et løb og så holde hjem. Det kan nogle gange godt betale sig at trodse det grå og triste vejr for at komme hjem med et smil på læben og en udforende oplevelse og endte godt. 

Share This
X
X