Søndag igen …, dejligt med weekend og så ovenikøbet med lidt motion på ”plastichesten”. Det var næsten for godt til at være sandt! Undertegnede havde fået hvilet godt og følte sig klar til strabadserne ….

Der skulle køres 8 omgange af 9,5 km og knap 100 højdemeter, med start på toppen af bakken imellem Ganløse og Søsum. Der var lidt brise fra en nordlig retning, men tænkte at den kom nok ikke til at spille den store rolle … (det gjorde den nogle steder på de åbne stykker)

På vej til indskrivningen hilste jeg på Rasmus Keller, Jan Ivan Sørensen og Martin Dahlmann, der også var mødt til start kl. 11:25. Det skulle nok blive godt med 4 HCK’ere i feltet! 51 mand stillede til start, så der vil være point til de 15 første ryttere!

Der blev ikke varmet så meget op, da Martin havde fået Rasmus til at indskrive sig med hans chip. Det gik der lige noget tid med at få styr på. Vi kom til start og blev sendt afsted med nogle min. forsinkelse, da U19-feltet lige skulle forbi mållinjen først. Dejligt at høre fra de løbsansvarlige, at det blev indskærpet at færdselsreglerne skulle overholdes og at der var sket en påkørsel i Ganløse by, fordi en rytter var kørt over i venstre side af vejen. Det kun for sjov og vi skal passe på hinanden derude!!

Vi kom afsted og der blev lagt ud i et tempo med lidt stram kæde, men uden at feltet blev sprængt. Rytterne var noget nervøse på den 1. runde, hvilket kunne mærkes i placeringskampen i feltet. På 2. omgang fik Jan Ivan udfordringer med sit materiel, hvor hans nye FF-60 hjul lavede ballade, så han blev smidt af feltet. Flot at han bed tænderne sammen og fuldførte løbet med en 32. plads. Der var adskillige forsøg på at komme væk fra feltet, det længste holdt 1½ omgang, men udbryderne kunne ikke få et rulleskift op at køre eller de var ej stærke nok til at holde feltet bag sig. De fleste blev hentet af feltet på bakken fra Slagslunde til Ganløse. Når feltet ramte målområdet, var det skønt at høre på HCK tilråbene! Det gav noget ekstra moral og energi til at holde kæden stram. Rasmus Keller forsøgte at komme væk på 4. og 6. omgang. Desværre fik han ikke skabt et langt nok forspring til at kunne komme væk. Rasmus var tillige en god indpisker i feltet til at få kørt nogle af de andre udbrud ind og animere til at andre ryttere i feltet tog nogle føringer…, rulleskift kom ej heller til at fungere i hovedfeltet, mon HCK er den eneste klub der øver dette?

På den næstsidste omgang, hvor bakken fra Slagslunde til Ganløse skulle forceres, var feltet samlet. En rytter fra Holte gav den lidt at leve af på toppen af bakken og Kåre satte sig på hjul tillige med to andre. En Amager rytter, der tidligere havde været i udbrud kørte frem ved rundkørslen i Ganløse og jeg tog hans hjul og forsøgte at forcere på bakken inde i byen for at få en god placering i svinget imod opløbsvejen og de to bakker til målstregen. Der var ej nok saft i forsøget ….

På den sidste omgang, hvor bakken fra Slagslunde til Ganløse skulle forceres, var feltet samlet, selvom et par stykker forsøgte at køre væk på opkørslen, blev det ej til det helt store. Efter rundkørslen i Ganløse, satte Martin sig frem, han havde puttet sig i feltet hele dagen, og forsøgte med Rasmus på hjul at komme væk …, jeg forsøgte at komme med frem forrest for at få en god placering i højresvinget til målstrækningen. Det giv fint med ca. 10-12 mand omkring mig. Rasmus holdt på med stram kæde, Martin var faldet lidt tilbage. Da vi rammer bunden af 2. bakken, er der en flok Dame  ryttere og andre D ryttere (hentet med 1 omgang), som gør at opløbet bremses op :-(. Et godt kuperet løb med vind på næsen og sol på armene. Søndage er sørme ikke at kimse af! 

Rasmus bliver nr. 13, Kåre nr. 21, Martin 26 og Jan Ivan 32.

Flot debut til Martin i D-klassen at komme med hovedfeltet hjem. 39 ryttere gennemførte!

Share This
X
X